Prvé Majstrovstvá Slovenska v cyklokrose v kategórii muži, pripravené cyklistickým klubom Krupina spoznali svojich víťazov

By | 28. December 2008

Futbalový štadión v Krupine privítal druhú decembrovú sobotu najlepších slovenských pretekárov v cyklokrose. Ideálne počasie super atmosféra a technická trať, to všetko pripravila príroda a organizátori pre osemdesiat člení balík pretekárov bojujúcich v siedmich kategóriách o tituly Majstra Slovenska, Majstra okresu a ďalšie body do seriálu SP v cyklokrose. Ako prví otestovali trať, žiaci základných škôl, ktorí po prvý raz bojovali o titul „Majster okresu“ Víťazom sa stal Janko Gajdošík, ktorý nenechal nič na náhodu a systémom štart cieľ porazil Kristiána Zimányho a tretieho Michala Mikuštiaka. Na pravé poludnie sa v hlavnom programe pretekov  postavili na štart starší žiaci. Po dvadsiatich minútach prišiel  ako prvý do cieľa vedúci pretekár SP Michal Donoval z Podbrezovej. V kadetoch sa po 30 minutách  sa stal víťazom Viliam Bodiš so Serede, v kategórii masters to bol Ondrej Glajza z Popradu a ženy vyhrala Zuzka Vojtášová z Banskej Bystrice. Presne o 13,00 hodine snímané kamerami dvoch televízii, odštartoval zlatý klinec programu, preteky mužov, ktorí po prvý raz histórii CK Krupina bojovali na futbalovom štadióne Krupiny o svoje tituly v kategóriach Elite a U-23.Na štart sa postavilo 10 „eliťákov“ a 8 mužov do 23 rokov, skupina vydržala po kope len jedno kolo z 13-tich, v druhom sa oddelila sedmička Gavenda, Baréniy, Glajza, Haring, Metlička, Kováč a Bachratý, ktorí sa držali po kope až do 9-teho kola. Po ostrom nástupe Roberta Gavendu zo skupiny odpadol Bachratý a po spadnutej reťaze aj reprezentačný tréner Glajza. Skupina sa držala spolu až do 11 kola kde opäť nastúpil najaktívnejší pretekár Gavenda a po jeho šialenú jazdu nevydržal Haring.  Do posledného kola pokračovala už len trojica Gavenda z belgického Fidea cycling teamu, Baréniy z ŽP Podbrezovej a Metlička z českého týmu Král. Všetci išli takticky a čakali až na škvárový ovál štadióna kde v cieľovej rovinke mal naj viac síl Milan Baréniy, ktorý obhájil titul Elite z minulého roku z Prievidze pred Václavom Metličkom a prvým U-23 Róbertom Gavendom. Celkové poradie MSR: muži Elite1.miesto a  titul získal M. Baréniy, 2. miesto V. Metlička a 3. miesto Maroš Kováč  Dukla Trenčín. Poradie U-23 1. miesto a titul získal R. Gavenda 2. miesto Robert Bachratý Olympik Trnava a 3. miesto Peter Kupec ŽP Podbrezová.

Organizačný výbor ďakuje všetkým, ktorý pomohli radou, pomocou, peniazmi a cenami, hasičom z Way-ky, futbalistom a zdravotníkom, sponzorom podujatia Optim, Jednote Coop, mestu Krupina a teší sa na ďalšiu vzájomnú spoluprácu.

Predseda CK Krupina P .Valica

p10205101
p10205061
p1020481
p10204582