Betka Pavlendová na “šesťdňovke” v Berlíne

By | 28. Január 2013

 Frauen02[1]

 

Video z “šesťdňovky” tu: http://www.youtube.com/watch?v=77Jnht1xCOk&feature=youtube_gdata_player

Slovenská dráhova cyklistka Alžbeta Pavlendová sa v dňoch 24.-26.januára 2013 predstavila na prestižnych pretekoch v Berline. Preteky su súčastou dlhej tradície tzv.  šesťdenných pretekoch, na ktore sú pretekári pozývaní samotnými organizátormi. Neexistuje na ne kvalifikácia, je to len o popularite a originalite pretekára. Samotne preteky v Berlíne su známe skvelou atmosférou ( preteká sa od 18,00h do 01,00h) a je pravidlom, že listky na ne su rok vopred vypredané!

Pavlendová absolvovala šest štartov počas troch dni, v ktorých ženy pretek ali- Ladies Cup. Darilo sa jej vo vylučovacke, ktora je jej najsilnejšou disciplínou. V nej získala 2.miesto a 5.miesto.

Preteky boli vynikajúcou prípravou na nadchadzajúce Majstrovstvá sveta Elite na dráhe, ktoré sa uskutocnia v dňoch 20.-24.02.2013 v bieloruskom hlavnom meste Minsk .

Pavlendová si na Majstrovstvá sveta po prvykrát “vyjazdila” az tri dicisplíny : omnium, scratch a bodovacie preteky. http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template1/layout.asp?MenuId=MTYzNDE&LangId=1

> Viac o 6denných v Berlíne na webe: http://www.sechstagerennen-berlin.de/

tréner a vedúci výpravy Peter Bačík

One thought on “Betka Pavlendová na “šesťdňovke” v Berlíne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *